Eurovision 2016

Special artikel

Vilket land vinner Eurovision 2016?

Snart drar äntligen Eurovision Song Contest 2016 i gång och vad bättre än att följa tävlingen och samtidigt lägga några tips? Följ semifinaler och final direkt från Globen och se om du prickar in rätt vinnare!

Efter att samtliga 43 nationers bidrag blivit klara väntar en hel del spekulationer om vilken som är den bästa.

Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest är Frans: "If I Were Sorry”. En skön poplåt som man lätt nynnar med till. Frågan är bara om det är en vinnarlåt i Eurovision Song Contest?

Som vanligt när det kommer till Eurovision ligger Sverige högt upp på spelbolagens oddslistor. Ett spel på Frans ger i nuläget näst lägst efter favoriten Ryssland.

Om det blir Rysslands bidrag "You Are The Only One” som framförs av Sergej Lazarev som tar hem segern återstår att se, men just nu pekar oddsen på att det kan bli så.

Vid en snabbare titt på senaste odds Eurovision 2016 kan vi se att Sverige ligger klart högre upp än övriga nordiska länder. Norge som brukar ligga högt uppe hos spelbolagen, anses inte ha någon större chans. Ett spel på Agnetes ”Icebreaker" ger i nuläget runt 40-50 gånger pengarna, vilket knappast talar för någon norsk succé.

Och ser vi på Danmark, Island och Finlands vinnarodds är det inte speciellt mycket som talar för dem heller. Högst vinnarodds av de nordiska länderna har Finland. Sandhja "Sing It Away” ger uppemot 200 gånger insatsen hos en del spelbolag, så någon framskjuten placering för vårt granland i öst är troligen inte att räkna med.

Österrike intressant outsider

Om vi tar en titt på oddsen är det Ryssland och Sverige i topp före, Malta, Kroatien och Australien. Och visst kan vinnaren finnas här, men för den som vill satsa lite högre än så kan det vara all idé att ta en titt på de bidrag som ger lite mer klirr i kassan.

Ett bidrag som känns intressant på förhand är Österrikes. Visserligen vann Österrike så sent som 2014, men ZOËs "Loin d’ici” är ett bidrag som får en att dra på smilbanden. En bra låt med ett färgsprakande framträdande. Att låten är på franska är kanske ingen fördel, senast en fransk låt vann Eurovision var 1989, då självaste Celine Dion vann tävlingen.

Om ZOË når hela vägen fram återstår att se. För innan finalen väntar två ovissa semifinaler där totalt 37 bidrag skall bli 20. Semifinalerna avgörs den 10 och 12:e maj innan den stora finalen väntar två dagar senare.

Topp 5 enligt spelbolagens Eurovision odds:

Så här ser topp 5 ut om man skall tro spelbolagens Eurovision odds:

1. Ryssland

2. Sverige

3. Kroatien

4. Malta

5. Australien

Zuma's Revenge
09/16 recension PC

Turtles in Time: Reshelled
08/21 recension X360

ArmA II
08/17 recension PC

Bookworm Adventures Volume 2
08/14 recension PC

Madballs in Babo Invasion
08/13 recension X360

Okami
08/12 recension Wii

Fat Princess
08/10 recension PS3

Wii Sports Resort
08/05 recension Wii

Ratchet & Clank: Quest for Booty
06/29 recension PS3

The Sims 3
06/27 recension PC

E3 2009 - en sammanfattning
06/22 artikel MULTI

Playstation 3 kommer tillbaka
06/14 artikel PS3

Kommentarer


Inga kommentarer ännu.
Du måste vara inloggad för att kommentera.